[soliloquy id=”80″]

Open House Helsinki 2023 järjestetään 5.–7. toukokuuta.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan Helsinki sijoittuu kärkisijoille parhaan asuinympäristön vertailuissa.

Kiitos siitä kuuluu päättäjien lisäksi myös kaupunkilaisille itselleen, sillä helsinkiläisten kiinnostus rakennettuun ympäristöön on kasvussa ja kaupunkikulttuuri moninaistuu. Globaalisti kaupungit kilpailevat kiinnostavuudestaan: arkkitehtuurista, kaupunkitapahtumista ja paikan omaleimaisuudesta on tullut kaupunkien tämän päivän valttikortteja.

Vaikka Helsingin kaupunki on tunnettu niin uudesta kuin vanhasta, tasokkaasta arkkitehtuuristaan ja uniikista kaupunkimiljööstä, ovat monet arvokkaat, vanhat, uudet ja kiinnostavat rakennukset ja sisätilat kuitenkin suljettuja suurelta yleisöltä.

Open House Helsinki -tapahtuman tarkoitus on avata ovet kaupunkilaisille ja vierailijoille sinne, minne ei tavallisesti pääse. Open House Helsinki järjestää kerran vuodessa opastettuja kierroksia kiinnostaviin sisätiloihin, kaupunginosiin, sisäpihoille sekä uusiin ja vanhoihin arkkitehtuurikohteisiin. Lisäksi Open House Helsinki tarjoaa näyttelyitä, luentoja ja työpajoja koko perheelle.

Kierroksille on vapaa pääsy, oppaina toimivat suunnittelijat ja asiantuntijat. Open House Helsinki -tapahtuma pyrkii tuomaan suunnittelijoita ja asukkaita lähemmäksi toisiaan, tukemaan vuorovaikutusta ja avaamaan keskustelua ympäristöstä.

Open House Helsinki -tapahtumaa järjestää Openhouse Ry. Kierroksista ja niiden sisällöistä ovat vastuussa kierroskohteen avaava taho itse. Open House Helsinki ei vastaa yhteistyökumppaneiden tapahtumajärjestelyistä ja pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Open House-konsepti kehitettiin Lontoossa 1992.
Open House Helsinki on osa kansainvälistä Open House Worldwide -verkostoa.

Ota yhteyttä: 

  • info@openhousehelsinki.fi