Kaikkien yhteinen festivaali juhlistaa monimuotoista tilaa, taloja ja kaupunkia.

Yhteystiedot

Tapahtumasta vastaa Openhouse ry, joka on aatteellinen, voittoa tavoittelematon yhdistys.

Tapahtumakokonaisuuden tuottajana 2024 toimii Aapo Markkula.

Hallituksen vuonna 2024 muodostavat Jussi Murole, Sini Parikka, Kaisa Karvinen, Tomi Perko, Milla Nummikoski, Francesc Palomeras ja Pihla Meskanen.

Yleiset ohjelmaan tai toimintaan liittyvät kysymykset: info@openhousehelsinki.fi

Yhdistykseen liittyvät kysymykset: hallinto@openhousehelsinki.fi

Ilmoittautumisjärjestelmään liittyvät kysymykset Tiketin kautta: hei@tiketti.fi

Sosiaalinen media:
Facebook
Instagram
Youtube

Missio

Open House Helsinki haluaa herättää keskustelua rakennetusta ympäristöstä. Missiomme on edistää kiinnostusta arkkitehtuuriin, laajentaa yleisön tietoisuutta rakennetusta ympäristöstä ja luoda mahdollisuuksia tutustua arkkitehtuurin, insinööri- ja kaupunkisuunnittelun ja muotoilun esimerkkitapauksiin.  

Open House Helsinki -tapahtuma korostaa hyvin suunniteltujen tilojen merkitystä kestävää ja elävää kaupunkia kehitettäessä sekä kaikkien osapuolten roolia sitä tehtäessä. Missio tulee myös Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman toimenpidetavoitteita.

Tausta

Jo vuonna 2001 Suomen Arkkitehtiliiton alaosasto YAPA-SAFA (Yksityisarkkitedit – SAFA) järjesti vastaavaa Avoimet Ovet -tapahtumaa. Vuodesta 2007 tapahtumaa on toteutettu Open House Helsinki -nimellä. Festivaali on kasvanut ja monimuotoistunut vuosi vuodelta.  

Vuosina 2007–2008 tapahtuma oli yksipäiväinen, vuonna 2009 se järjestettiin ensimmäisen kerran kolmipäiväisenä. Vuonna 2009 Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta myönsi Open House Helsinki -tapahtumalle kunniamaininnan Helsingin kulttuuriteko 2009 -kilpailussa. Vuonna 2024 ohjelmisto on laajentunut neljälle päivälle. 

Vuodesta 2011 alkaen Open House Helsinki on ollut osa kansainvälistä Open House Worldwide  -verkostoa, johon kuuluu 50 organisaatiota ympäri maailmaa. Open House -konsepti kehitettiin Lontoossa 1992.

Media

Tapahtumaan liittyvät haastattelupyynnöt:
Mellakka Helsinki/Neea Nenonen
neea.nenonen@mellakka.fi 
+358 44 3090906

Kumppanit ja tukijat

Open House Helsinki -tapahtuma on mahdollinen vain tukijoiden ja kumppanien avustuksella. Kumppaneilla on mahdollisuus toteuttaa ohjelmaa kanssamme yhdessä sekä saada positiivista näkyvyyttä festivaalin yhteydessä.  

Mikäli haluat mukaan tukijoiden joukkoon, otathan yhteyttä: hallinto@openhousehelsinki.fi

Päärahoitus tulee Taiteen edistämiskeskukselta ja Helsingin kaupungilta. Toimintaa tukevat myös Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL sekä Föreningen Konstsamfundet. 

Openhouse ry kiittää lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneitaan!