Auroran koulu päiväkoti ja neuvola

Elokuussa 2016 valmistui Auroran koulu-, päiväkoti- ja neuvolarakennus Lippajärventien varrella olleen vanhan puretun koulun tontille Träskändan historialliseen puistomiljööseen.

Vaikka uusi rakennuskokonaisuus on huomattavasti vanhaa koulua suurempi, arkkitehdit halusivat säilyttää tontilla olevat upeat vanhat tammet ja liittää uuden koulun osaksi puiston kokonaisuutta.

Auroran koulu on lähes nollaenergiataloksi rakennettu matalaenergiarakentamisen pilottihanke ja Espoon kaupungin energiatehokkain suuri julkinen rakennus.

Julkisivujen materiaalivalinnassa on modernissa tulkinnassa otettu huomioon puiston historiallisen rakennuskannan materiaalit ja värit. Betonin, käsittelemättömän puun ja luonnonvalon käyttö antavat rakennuksen sisäarkkitehtuurille omaleimaisen ilmeen ja rauhallisen ilmapiirin.

Auer & Sandås arkkitehtien suunnittelema kokonaisuus tulee olemaan viimeinen Claudia Auerin ja Niklas Sandåsin yhdessä suunnittelema rakennus. Pääsuunnittelijana toiminut Niklas Sandås menehtyi tammikuussa 2016.
Pihasuunnittelijana on toiminut Eeva Byman / Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy