ArkMuoto-arkkitehtuurikävely: 1970-luvun Vuosaari

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki

Pe 17.5 klo 17

ALKAMISPAIKKA

Vuotalon pääovilla

KIERROKSEN KESTO

75 min

TIETOA

Max. 25 henkeä. Reitin pituus n. 2 km yhteen suuntaan. Reitti päättyy viimeiseen kohteeseen osoitteessa Merikorttikuja 6, josta on n. 1,8 kilometrin kävelymatka takaisin metroasemalle.

ESTEETTÖMYYS

Kävelykierroksen reitti on päällystettyä tietä. Tienylityspaikoilla jalkakäytävän reunat ovat madallettuja. Reitin varrella on muutama loiva tai melko jyrkkä rinne. Reitillä ei ole portaita. Kohteissa, joihin kierroksella pysähdytään, ei ole istumapaikkoja. Oman retkituolin voi halutessaan ottaa mukaan.

ESITTELIJÄT

Arkkitehtuurimuseo

Kierrokselle vapautunut pari paikkaa!

Helsingin suurin kaupunginosa Vuosaari on vuosikymmenten saatossa muuttunut arkkitehtuuriltaan ja kaupunkisuunnittelultaan. Kävelykierroksella tutustutaan Vuosaaren metsälähiön kiinnostavaan arkkitehtuuriin ja kaupunkisuunnittelun muuttuviin ihanteisiin 1970-luvun näkökulmasta. Kierros pohtii myös, miten aikakauden yhteiskunnalliset muutokset säilyvät arkkitehtuurissa ja toisaalta vaikuttavat nykyaikaan.

Kierros alkaa Vuotalon pääovilta (Mosaiikkitori 2) ja päättyy viimeiseen kohteeseen osoitteessa Merikorttikuja 6. Kesto on noin 1 tunti 15 minuuttia.