Helsingin Päärautatieasema

Arkkitehtitoimisto A-Konsutit oy & Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy, Suunnittelutoimisto Amerikka Oy

1919

Kaivokatu 1, 00100

To 16.5 klo 11 ja 13

ALKAMISPAIKKA

Presidentin odotusaulan portaat: Rautatientorin puoleisella julkisivulla aseman sisäänkäynnin vieressä.

TIETOA

Maksimi 30 henkilöä. Kohde ei ole esteetön.

ESITTELIJÄT

Jani Jääskeläinen, projektipäällikkö; Jyrki Iso-Aho, arkkitehti SAFA; Minna Lukander, arkkitehti SAFA; Sami Maukonen, arkkitehti SAFA

Kierrokset on täynnä.

Helsingin Päärautatieaseman uudistushanke on käynnistynyt vuonna 2019 ja sen myötä asemasta tehdään entistä palvelevampi matkustajille ja kaupunkilaisille sekä parannetaan aseman ja sen ympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Hankkeessa lähes kaikki aseman yleisölle avoimet tilat uusitaan ja palvelutarjontaa laajennetaan. Samalla myös rakennuksen kellari- ja ullakkotiloissa tehdään mittavia peruskorjaus- ja muutostöitä.
Uudistushankkeen ensimmäisessä vaiheessa entinen lippuhalli muutettiin ravintolaksi ja läntisen hallin liiketilat sekä länsisiiven matkustajapalvelutilat uusittiin. Keväällä 2024 ensimmäiset valmistuvat hankkeen toisen vaiheen ensimmäiset osat: kioskihallin uudet kioskit sekä länsisiiven kauppakäytävän tilat. Seuraavaksi käynnistyvät asemarakennuksen itäisen osan ravintoloiden ja kellotornin alueen sekä laiturialueen kioskien uusimistyöt.