N10, Nilsiänkatu 10

Alkuperäisen osan suunnitteli Arkkitehti Kaarlo Borg

1934-1945

Nilsiänkatu 10a, 00510 Helsinki

To 16.5 klo 11 ja 12

KIERROKSEN KESTO

30-45 min.

ALKAMISPAIKKA

Nilsiänkatu 10 A rapun ja porttikongin edusta.

TIETOA

Vierailijamäärä max. 30 henkilöä. Kohde ei ole esteetön.

ESITTELIJÄT

Isännöitsijä Vesa Köntti ja Kiinteistöpäällikkö Tuomas Lemola

Entinen Orionin pääkonttori uudessa käytössä

Kiinteistön on rakentanut Orion Oyj vuosien 1934-1945 aikana. Kiinteistö toimi Orionin pääkonttorina sekä lääketehtaana. Kiinteistössä on 5 toimistokerrosta, jotka soveltuvat huonejakonsa puolesta hyvin toimistokäyttöön ja muuhun toimintaan. Kellarikerrokset soveltuvat hyvin tuotantoon ja varastointiin, kiinteän ajoyhteyden sekä varastohissien johdosta. Kiinteistössä on osassa tiloista mahdollisuus liittyä paineilmaverkkoon ja voimavirtaan.

Kiinteistö sijaitsee Helsingissä, Vallilan kaupunginosassa mäen harjalla. Tontti rajoittuu pohjoisessa Nilsiänkatuun ja Nokianpuistoon, ja etelässä Pälkäneentiehen. Molemmilta kaduilta kiinteistöön on suora ajoyhteys, Nilsiänkadulta kiinteistön sisäpihalle, ja Pälkäneentieltä lastaus- ja varastotiloihin.

Kiinteistömme ensimmäisen osan valmistumisesta on kulunut 90 vuotta. Kiinteistöä laajennetiin usean kerran aina vuoteen 1945 asti, jonka jälkeen Orionin entisiä tytäryhtiöitä toimi talossa noin 2000 luvun alkuun asti. Tämän jälkeen vanha teollisuusmiljöö on palvellut luovien alojen toimijoita tarjoamalla joustavia ja robusteja tiloja erilaisiin tarpeisiin.