Omatoimikierros mobiilioppaan avustuksella: Korttelikinojen Helsinki

Helsinki

Kadonneet korttelikinot tutuksi mobiilioppaalla.

Elokuvateatterit ovat olleet 125 vuotta iso osa helsinkiläisten arkea ja juhlaa – ja ovat sitä edelleen. Helsinki-päivä 2021 yhteyteen kaupunkiseikkailu on herätetty uudestaan henkiin Open House Helsinkiä varten.

Elokuvateatterikierroksen oppaana toimii helppokäyttöinen mobiilisovellus, jonka avulla kävijä voi vapaasti liikkua entiseltä korttelikinolta toiselle. Osallistua voit kävellen, ja älypuhelimen avulla etsit karttaan merkittyjä rasteja reitiltä ympäri Helsinkiä. Rasteja löytyy niin keskustan alueelta kuin pienemmistä kaupunginosista, ja niissä esitellään kaikki Helsingin 147 elokuvateatterisijaintia kautta aikojen.

Klikkaamalla ”Lähde kierrokselle” -painiketta pääset aloittamaan elokuvateattereihin tutustumisen. Nuoli -painikkeilla voit selailla teattereita ja niihin liitettyjä kuvia ja tekstisisältöjä. Karttapainike vie sinut kartalle, josta näet kaikkien oppaassa olevien elokuvateattereiden sijainnit. Kartalla olevia sijaintimerkkejä painamalla avautuu valitun teatterin tiedot. Tästä ikkunasta pääset tutustumaan tarkemmin valittuun kohteeseen. Kartasta pääsee takaisin teattereiden listaukseen painamalla ”X” -painiketta. Mikäli laitteellasi on sijaintiedot jaettuna, näet oman sijaintisi myös kartalla ja voi ”Oma sijainti” -painikkeella saada reitityksen valittuun teatteriin.

Rastien tiedot perustuvat kirjaan Kino-Suomi – elokuvan esittämisen historia 1896-2021 (Urmas A. Hilapieli, Teos).

Mobiiliopas löytyy osoitteesta: https://routed.fi/kinot

Lataa ohjeet ja aloita seikkailu!

Open House Helsinki 2023 -ohjeet mobiiliopas

Katso myös: Korttelikinojen Helsinki paneelikeskustelu
Paikka: Riviera Kallio, Harjukatu 2, 00500 Helsinki
Aika: La 6.5.2023, klo 13-15. / erillinen ilmoittutuminen 50 hlöä max.