Teemaopastus / Wivi Lönnin Ebeneser – Jugendlinna lasten ehdoilla

Wivi Lönn

Helsinginkatu 3-5, 00500 Helsinki

Teemaopastuksella tutustumme Ebeneser-taloon, joka on yksi arkkitehti Wivi Lönnin aktiivisimman luomiskauden merkittävistä töistä. Rakennuksen sisätiloissa pääsemme näkemään, miten käyttäjien näkökulma oli aina Lönnin suunnittelua ohjaava lähtökohta ja millä keinoilla hän loi viihtyisää ja kodikasta ympäristöä lastentarhan lapsille. Ebeneserissä toteutuu myös kiinnostavalla tavalla Lönnin tulkinta 1900-luvun alun suosituimmasta arkkitehtuurisuuntauksesta, jugendista.

Opastus toteutetaan Arkkitehtuurimuseon, Lastentarhamuseon ja Ebeneser-säätiön yhteistyönä. Opastuksen ovat käsikirjoittaneet Lastentarhamuseon johtaja ja toiminnanjohtaja Taina Sillanpää sekä Arkkitehtuurimuseon kokoelma-amanuenssi ja Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn kuraattori Anna Autio.

Tervetuloa!

LASTENTARHAMUSEO JA EBENESER-SÄÄTIÖ

Lastentarhamuseo ja sitä ylläpitävä Ebeneser-säätiö edustavat suomalaisen varhaiskasvatuksen historiaa. Säätiön tehtävänä on varhaiskasvatuksen ja vanhemmuuden tukeminen sekä lastentarhatyön kulttuurihistoriallisen merkityksen vaaliminen. Lastentarhamuseo sijaitsee Helsingissä, arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelemassa historiallisesti merkittävässä rakennuksessa. Lastentarhamuseo on Kallion alueen aktiivinen toimija, museotyön kehittäjä sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja tuoden esille pienen lapsen ääntä. Lue lisää.

OSALLISTUMINEN

Ennakkoilmoittautuminen (max. 20 osallistujaa). Ilmoittaudu tämän linkin kautta: https://q.surveypal.com/Varaa-paikkasi-Teemaopastus-Wivi-Lonnin-Ebeneser-Jugendlinna-lasten-ehdoilla

SAAVUTETTAVUUS JA TERVEYSTURVALLISUUS

Arkkitehtuurimuseo suosittelee kasvomaskin käyttöä (koskee kaikkia yli 12-vuotiaita). Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon terveysturvallisuudesta löydät täältä: https://www.mfa.fi/tule-meille/tervetuloa-arkkitehtuurimuseoon/. Teemaopastuksella on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, joihin sitoudutaan kaikessa museon toiminnassa. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät täältä: https://www.mfa.fi/tule-meille/arkkitehtuurimuseon-turvallisemman-tilan-periaatteet/

LISÄTIETOJA

Jemina Lindholm
Yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo
+358 45 7731 0476
jemina.lindholm@mfa.fi