Weekly Talks: Keskustan elinvoima

Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy

2016

Allas sea pool, Katajanokanlaituri 2a, 00160 Helsinki

La 18.5 klo 14

ALKAMISPAIKKA

Kokoustila Helsinki

TIETOA

Max. 60 henkeä

ESTEETTÖMYYS

Kohde on esteetön.

KESKUSTELIJAT

Stuba Nikula, Karin Krokfors, Jukka Savolainen, Päivi Raivio ja Sinikka Lahti

Moderaattorina Anni Korkman

Minkälaisen keskustan sinä haluaisit tulevaisuudessa pääkaupunkiimme? 

Globaaliksi ongelmaksi koettu ydinkeskustojen hiljentyminen on huomattavissa myös Helsingissä. Parhaillaan puhaltavat muutoksen tuulet ja tulevaisuus näyttää epävarmalta. Keskustalle on väistämättä syntymässä uusi ja erilainen rooli, jossa kulttuurin painoarvo kasvaa. 

Ajankohtainen Helsingin ydinalueiden tulevaisuutta käsittelevä Weekly Talks -keskustelutilaisuus avaa näkemyksiä mahdollisuuksien keskustasta. Paneelikeskustelussa esitetään monipuolisia asiantuntijapuheenvuoroja koskien ydinkeskustan identiteettiä, vetovoimaa ja kehittämistä. 

Keskustelutilaisuus järjestetään lauantaina 18.5. Allas Sea Poolin kokoustila Helsingissä. Suomenkielinen tilaisuus kestää noin tunnin ja järjestetään yhteistyössä Helsinki Design Weeklyn (Luovi Productions) kanssa.

Panelistit

Stuba Nikula

HELSINGIN TAPAHTUMASÄÄTIÖN TOIMITUSJOHTAJA

Säätiö tuottaa Helsingin juhlaviikkoja sekä Helsingin kaupungin merkittäviä omia yleisötapahtumia kuten Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan markkinoita. Ennen nykyistä tehtäväänsä Nikula on työskennellyt Helsingin kaupungin kulttuuripalvelupäällikkönä ja kulttuurijohtajana sekä Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskusten toimitusjohtajana. Hän palveli täyden kuuden vuoden kauden eurooppalaisen kulttuurikeskusverkosto Trans Europe Hallesin johtokunnassa. Ennen Kaapelitalolle tuloaan hän johti Finnish Metal Events Oy:tä vastaten Tuska-festivaalin kehityksestä ja hyvinvoinnista. Stuba istuu ja on istunut lukuisten kulttuurialan yhtiöiden, yhdistysten, opinahjojen ja säätiöiden hallituksissa.

Karin Krokfors

KAUPUNKISUUNNITTELUN PROFESSORI

Karin Krokfors toimii kaupunkisuunnittelun professorina Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Opetuksen ja suunnitteluun kiinnittyvän tutkimuksen lisäksi hän tekee toimistossaan käytännön suunnittelutyötä, joka koostuu asuntosuunnittelusta, kaupunkisuunnittelusta ja julkisista rakennuksista sekä korjausrakentamisesta. Hän on saanut palkintoja niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä arkkitehtikilpailuissa. Erityisen kiinnostuksen kohteena hänellä on rakennetun ympäristön kestävyys sekä sopeutumiskyky ennakoimattomiin ja alati uudistuviin tarpeisiin pitkäikäisen ja elävän kaupungin mahdollistajana.

Jukka Savolainen

ARKKITEHTUURIMUSEOTA JA DESIGNMUSEOTA YLLÄPITÄVÄN AD-MUSEOYHTIÖN TOIMITUSJOHTAJA JA MUSEOJOHTAJA

Savolaisella on pitkä ura kulttuurialalla ja vahva kansainvälinen kokemus ja verkosto. Urbaani ympäristö ja kulttuurin rooli elinvoimatekijänä on lähellä Savolaisen sydäntä. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän toimi Designmuseon johtajana vuodesta 2012. Arkkitehtuurimuseota ja Designmuseota ylläpitävät säätiöt sulautuvat 1. tammikuuta 2024 uutta valtakunnallista arkkitehtuuri- ja designmuseota varten perustettuun säätiöön.

Päivi Raivio

HELSINKILÄINEN MUOTOILIJA

Raivio on keskittynyt työssään elävien kaupunkien kehittämiseen paikkasuunnittelun, kaupunkimuotoilun ja julkisen tilan taiteen keinoin. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus osallistavasta suunnittelusta niin strategisen kuin toteuttavankin tekemisen osalta. Päivi on toinen RaivioBumann Oy:n perustajista yhdessä Daniel Bumannin kanssa. Toimiston töitä ovat mm. erilaiset kaupunkitilakokeilut, placemaking-projektit ja julkiseen tilaan sijoittuvat installaatiot Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi Raivio ja Bumann ovat perustaneet yhdessä Parklyn, jonka moduulaarisilla kalusteilla muovataan erilaisia kaupunkitiloja vehreämmiksi ja viihtyisimmiksi. Päivi palkittiin 2022 Helsingin kaupungin ja Helsinki Design Week:n Helsinki Design Award muotoilupalkinnolla.

Sinikka Lahti

KANTAKAUPUNKITIIMIN PÄÄLLIKKÖ HELSINGIN KAUPUNGIN ASEMAKAAVOITUSPALVELUSSA

Sinikka Lahti on toiminut pitkään arkkitehtina ja asemakaavoittajana kantakaupungin ja keskustan erityiskysymysten parissa. Hän on toiminut projektinjohtajana sekä keskustan toimitilakehitys- että historiallisten rakennusten käyttötarkoitusten muutosten asemakaavahankkeissa. Tiimipäällikkönä hän on lisäksi mukana useissa ohjaus- ja työryhmissä, joissa haetaan vastauksia keskustan elävyyden ja kulttuuriympäristön kysymyksiin. Ennen uraansa kaupungilla hän on työskennellyt yksityisissä arkkitehtitoimistoissa.

Moderaattori

Anni Korkman

LUOVI PRODUCTIONSIN OHJELMAJOHTAJA

Korkman vastaa Helsinki Design Week -festivaalin ja Weekly-median sekä Fiskars Village Art & Design Biennalen sisällöistä ja ohjelmistosta.