Kampin kappeli

Narinkkatorille, keskelle kiireisintä Helsinkiä nousi vuonna 2012 suomalaisen puurakentamisen taidonnäyte, kaunis puinen kappeli. Sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto K2S. Kappeli on rakennettu hiljaisuuden ja kohtaamisen paikaksi, eikä siellä ei suoriteta lainkaan uskonnollisia seremonioita.

Kappelin kokonaispinta‐ala on 352 neliömetriä. Rakennus jakautuu kahteen hyvin eriluonteiseen osaan: sakraalitilaan ja jalustaosaan, jossa sijaitsevat aula ja aputilat. Päätila, korkea kappelisali, kaartuu veistosmaisesti. Valo lankeaa saliin epäsuorasti, luoden rauhallista tunnelmaa. Vaikka vilkkaalla Narinkkatorilla kulkee päivittäin jatkuva virta ihmisiä, pyöreän kappelisalin puiset seinät eristävät äänet luoden lähes täysin hiljaisen tilan.

Lämpimät puupinnat tuovat materiaalin tuntua: sisätilat on verhoiltu tervalepällä, ja kalusteet on tehty massivisaarnesta. Julkisivuissa on käytetty taivutettua kuusta ja sileävalubetonia. Kappelirakennuksella on vahva identiteetti; sen tunnistaa kaupunkikuvassa helposti. Rakennusmassa kuitenkin istuu hyvin ympäristöönsä ja täydentää alueen ilmettä.