Garden – Suomalaisen muodin keskus

Futudesign & Lindroos Architects

Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki

Garden – Suomalaisen muodin keskus esittelee parhaita suomalaisia muotimerkkejä ja kokoaa yhteen kauppoja, ravintoloita, tapahtumia ja näyttelyitä.
Garden on suunniteltu urbaaniksi keitaaksi, se on kuin intiimi puutarha keskellä kaupunkia, johon kaupunkilaiset tulevat ostoksille, syömään ja tapaamaan ystäviä.

Garden sijaitsee Kämp Galleriassa keskellä Antilooppi-korttelia. Korttelin rakennuksia ovat suunnitelleet aikansa tähtiarkkitehdit: Theodor Höijer, Selim A. Lindqvist ja Eliel Saarinen. Suuri lasikattoinen tila sijaitsee korttelin vanhalla sisäpihalla eri aikakausina rakennettujen rakennusten ympäröiminä. Suuren kupolin läpi näkyy koristeellisistä julkisivuistaan tunnetun korttelin kääntöpuoli – kätketyn sisäpihan pelkistetty maailma.

Kuratoidulla kokoelmalla suomalaisia muotimerkkejä on omat myymälänsä luonnonvaloa tulvivassa tilassa. Uusi Garden konsepti mahdollistaa joustavasti hyvin erikokoisten myymälöiden toimimisen kauppakeskuksessa. Tila on jaettu ruudukolla toreilta ja siirtolapuutarhoista tuttuihin palstoihin. Ruudukko mahdollistaa tilan joustavan käytön ja hyvin pienien myymälöiden toimimisen Gardenissa.

Gardenissa on käytetty uudella tavalla yksinkertaisia ja tuttuja materiaaleja: tiiltä ja tammea. Nämä tuovat tilaan kodikkaan ja lämpimän tunnelman.