Helsinki-Vantaan lentoasema

Useita suunnittelijoita.

1952, jonka jälkeen laajennettu useaan kertaan.

Lentoasemantie 1, 01530 Vantaa

To 16.5 klo 10
Pe 17.5 klo 10

KIERROKSEN KESTO

Kaksi tuntia (2,5h)

ALKAMISPAIKKA

Lähtöaula, avustettavien matkustajien infopiste

TIETOA

Kierroksen maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Ilmoittajan on oltava täysi-ikäinen. Alaikäiset eivät voi osallistua kierrokselle ilman täysikäistä huoltajaa. Kaikilla osallistuvilla pitää olla voimassa oleva passi. Kierros järjestetään suomeksi. Kierroksen aikana liikutaan kävellen ja bussilla laajasti lentoaseman eri alueilla. Kierroksen aikana kuljetaan turvatarkastuksen läpi. Kierrokselle osallistuvia koskevat samat käsimatkatavararajoitukset kuin matkustajia.

ESTEETTÖMYYS

Liikuntarajoitteiset henkilöt voivat osallistua kierrokselle. Osallistuminen vaatii Finavialle välitettävän ennakkotiedon, jotta kohteessa voidaan varmistaa esteetön liikkuminen.

ESITTELIJÄT

Finavian henkilökunta

Kierrokset on täynnä.

Oletko koskaan miettinyt miten lentoasema toimii?

Helsinki-Vantaan lentoasema avattiin vuonna 1952 Helsingin olympialaisiin. Korpeen raivatusta kentästä on vuosikymmenten saatossa sukeutunut palveluiltaan maailman parhaiden lentokenttien joukkoon kuuluva lentoasema.

Helsinki-Vantaan lentoaseman omistaa Finavia Oyj, jonka tavoitteena on mahdollistaa sujuva lentomatkustus. Tyytyväiset asiakkaat ja laadukkaat palvelut ovat meille sydämen asia. Helsinki-Vantaan lentoasema onkin saanut kansainvälisiä tunnustuksia ja palkintoja asiakastyytyväisyyden eteen tehdystä työstä jo yli parin vuosikymmenen ajan.

Finavia sai syksyllä 2023 valmiiksi kymmenen vuotta kestäneen Helsinki-Vantaan kehitysohjelman. Sen myötä lentoasema pystyy palvelemaan vuosittain 30 miljoonaa matkustajaa ja tarjoamaan maailmanluokan lentoasemapalvelut. Upea ja innostava arkkitehtuuri, suomalainen design ja muotoilu sekä modernit palvelut odottavat sinua.

Tervetuloa sinun lentoasemallesi!