Kulttuuritila Merirasti

Kaarlo Leppänen

1993

Jaluspolku 3, 00980 Helsinki

Su 19.5 klo 13.00 ja 15.00

KIERROKSEN KESTO

1 tunti

ALKAMISPAIKKA

Rakennuksen pääsisäänkäynti

TIETOA

Kohde-esittelyyn mahtuu 30 henkilöä. Kohteen sisäänkäynnillä on muutaman sentin kynnys ja esteetön ramppi. Kierroksen järjestäjät avustavat tarvittaessa. Rakennuksessa on esteetön wc.

ESITTELIJÄT

Matti Jänkälä (arkkitehti, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon projektityöntekijä), Max Bremer (Kulttuuritila Merirastin tuottaja, talotaiteilija) ja Markus luukkonen (Kulttuuritila Merirastin tuottaja, talotaiteilija)

Kulttuuritila Merirasti on Meri-Rastilan käytöstä poistuneeseen kappeliin perustettu kulttuurikeskus. Seurakunnan poistuttua tiloista vuonna 2022 Kaarlo Leppäsen suunnittelema rakennus oli vaarassa päätyä purettavaksi vain alle kolmenkymmenen vuoden iässä.

Kulttuurikeskus Vuotalo kuitenkin vuokrasi kappelin syyskuussa 2023 Teatteritalo Universumin Story Sharing Universum -projektille. Kulttuuritilassa toteutetaan monenlaista toimintaa yhteistyössä paikallisten asukkaiden, järjestöjen sekä Helsingin kaupungin, Kalliolan Kansalaisopiston sekä muiden toimijoiden kanssa.

Kohdetta esittelee Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon projektityöntekijä ja arkkitehti Matti Jänkälä yhdessä kulttuuritilan tuottajien ja talotaiteilijoiden Max Bremerin ja Markus Luukkosen kanssa.

Kohde-esittelyyn mahtuu 30 henkilöä.

Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo osallistuvat Open House Helsinkiin vuonna 2024 avaamalla kohteita FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyn teemoihin liittyen.