Peruttu! Kirkkonummen seurakuntakeskus

Juha Leiviskä

1984

Seurakunnantie 1, 02400 Kirkkonummi

Pe 17.5 klo 16 (suomeksi) ja klo 17 (englanniksi)

KIERROKSEN KESTO

1 tunti

ALKAMISPAIKKA

Rakennuksen pääsisäänkäynti

TIETOA

Kohde-esittelyyn mahtuu 15 henkilöä. Pääovella on matala, noin 4 cm kynnys. Seurakuntasalien puoli on esteetön. Esteetön wc käytettävissä. Kierroksella voidaan käydä myös yläkerran virastotilaoissa, jonne kuljetaan portaita pitkin tai esteettömämmin ulkokautta, mutta rinne on melko jyrkkä ja vaatinee avustajan.

ESITTELIJÄT

Petteri Kummala (FT, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon vs. tutkimus- ja tietopalvelupäällikkö), Sirkkaliisa Cavonius (Kirkkonummen seurakuntayhtymän talousjohtaja)

KOHTEEN KIERROKSET ON PERUTTU!

Loppuvuodesta 2023 edesmenneen Juha Leiviskän suunnittelema Kirkkonummen seurakuntakeskuksen tulevaisuus on veitsenterällä. Vuonna 1984 valmistuneen rakennuksen huono kunto edellyttää mittavaa korjaamista. Se olisi vielä mahdollista toteuttaa, mutta myös purkamisen uhka leijuu rakennuksen yllä.

Leiviskän omien sanojen mukaan Kirkkonummen seurakuntakeskus on taiteellisuudessaan poikkeuksellinen hänen tuotannossaan. Se on voimakkaassa veistoksellisuudessaan yksilöllinen ja pitänyt pintansa uusien asuinrakennusten puristuksessa. Hän on käyttänyt seurakuntakeskuksessa rytmikkääsi sommiteltuja seinälevyjä taiteellisena tehokeinona tietoisemmin kuin missään muussa työssään. Tämän on mahdollistanut rakennuksen pieni mittakaava.

Kohdetta esittelee Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon vs. tutkimus- ja tietopalvelupäällikkö ja FT Petteri Kummala yhdessä Kirkkonummen seurakuntayhtymän talousjohtajan Sirkkaliisa Cavoniuksen kanssa.

Kohde-esittelyyn mahtuu 15 henkilöä.

Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo osallistuvat tapahtuman ohjelmaan avaamalla kohteita FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyn teemoihin liittyen.” Järjestetään ennakkoilmoittautuminen, sillä seurakuntayhtymä toivoi, että kierrokselle osallistuisi vain 15 henkilöä kerrallaan. Ensimmäinen kierroksista on suomeksi ja toinen englanniksi. Kuvatiedot: sisäkuvissa ”Kuva: Arkkitehtuurimuseo”; ulkokuvissa ”Kuva: Arkkitehtuurimuseo / Simo Rista.