Pääkaupunkiseudun metroliikenteen ensimmäinen laajennusvaihe länteen jatkuu Ruoholahdesta Espooseen, Matinkylään. Valmistuttuaan Länsimetro kuljettaa yli 100 000 matkustajaa päivässä.
Keilaniemen asema on ensimmäinen Espoon puolella. Se asettuu maan ja meren rajalle, asumisen ja toimitilojen alueiden väliin, puiston ja rakennetun rannan rajalle. Raja on siis yksi aseman arkkitehtuuria teemoittavista sanoista. Aseman molempien sisäänkäyntirakennusten ulkoarkkitehtuuri on tulkintaa myös näkymättömästä, maanalaisesta kalliopinnan geometriasta (tai paremminkin sen graafisesta esitystavasta taitteisella viivalla). Naapurihankkeen toteutuessa aseman sisäänkäyntirakennukset muuttuvat vapaasti seisovista paviljongeista pelkiksi julkisivupinnoiksi. Tunnistettavuuden tavoittelu suunnitelmassa on johtanut paviljonkien itäisen julkisivun korostamiseen taitteisella geometrialla ja dynaamisella aukotuksella.
Metalliverhous, korkea luonnonkivinen sokkeli ja lasipinnat ovat yhteneväisen taitteisia ja kiiltäviä. Keilaniemen laiturihalli on suorastaan osoittelevasti maanpäällisen toimistotalokeskittymän oloinen. Pitkiä laituriseiniä reunustaa osittainen alakatto, jonka materiaalina on valoa heijastava ja akustoiva valkoiseksi maalattu massiivialumiinilevy. Kokonaisilme on toimistotalomaisen peilaava ja virtaviivainen. Grönlund & Nisunen -taiteilijakaksikon valoputkista rakentuva laituritasolle sijoittuva Light Weave -niminen taideteos on oleellinen osa kokonaissuunnitelmaa.