Kruunuvuorenranta

Useita.

Kruunuvuorenranta

Tervetuloa tutustumaan vauhdilla rakentuvaan Kruunuvuorenrantaan!

Kruunuvuorenranta on yksi Helsingin parhaillaan rakennettavista satamakäytöstä vapautuneista alueista. Valmiina alueella tulee olemaan noin 13 000 asukasta, nyt asukkaita on jo noin 3500. Verrattuna laajempiin Jätkäsaaren ja Kalasataman alueeseen, Kruunuvuorenrannassa on vaihteleva maasto ja laajat virkistysalueet aivan vieressä. Useista hankkeista alueella on järjestetty toteutusvaiheen arkkitehtuurikilpailuja ja alueen jätteen putkikeräysjärjestelmän koonta-asema on voittanut kaksikin betonipalkintoa. Ja hieno se onkin!
Kruunusiltojen ja tulevan raitiotieyhteyden myötä matka keskustaan tulee lyhenemään noin varttiin vuonna 2026, jolloin pikaraitiotien on arvioitu aloittavan liikennöinnin.
Kruunuvuorenrannassa satsataan valotaiteeseen. Jokaiseen rakennushankkeeseen kiinnitetään valotaiteilija, joka tekee teoksen rakennuksen yhteyteen tai itse rakennukseen. Esittelykierroksella kerrotaan muutamista rakennushankkeista ja valotaiteesta. Alueen ehdottomasti suurin valotaidekohde on Säiliö 468, joka on vuonna 2012 vanhaan öljysäiliöön valmistunut keskustaan saakka näkyvä valotaideteos. Toisin kuin alun perin ilmoitettiin, käynti sisällä säiliössä ei tällä kertaa ole mahdollinen.