Vallilan varikko

Osat ja niiden arkkitehdit A+ B, Erich von Ungern-Sternberg C + D + H, Selim A. Lindqvist E, Bruno Östman F + G + I + J, Valter Jung

1914

Hämeentie 86 00550

To 16.5 klo 10 ja 14
Pe 17.5 klo 10 ja 14

ALKAMISPAIKKA

3. krs Ravintola Spora

KIERROKSEN KESTO

45 min

TIETOA

Max 15 hlö/kierros. Kierroksella vaaditaan turvaliivi ja kypärä, jotka lainataan osallistujille paikan päällä.

ESTEETTÖMYYS

Kierros ei ole esteetön.

ESITTELIJÄT

Kalustoinsinööri Timo Vaarala ja työnjohtaja Pekka Örn, Kaupunkiliikenne. Erityisasiantuntija Maarit Mannila, Museoviraston Kulttuuriympäristöpalvelut.

Kierros on täynnä.

Vallilan raitiovaunuvarikko on yksi neljästä Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n raitiovaunuvarikosta. Tänä päivänä Vallilan varikko toimii Kaupunkiliikenne Oy:n pääkonttorina sekä raitiovaunukorjaamona, jossa hoidetaan raskaimmat huollot sekä korjaukset sen 19 korjaamoraiteella. Varikolta ei enää säännöllisesti liikennöidä linjoja.

Varikko koostuu kymmenestä osasta, A-J. Vanhin osa C on rakennettu vuonna 1914. Varikko tulee vapautumaan varikkotoiminnalta, kun Kaupunkiliikenteen uudet varikot on otettu käyttöön. Vallilan varikon tilojen jatkokäytöstä ei ole vielä tehty päätöstä.

Kierroksella esitellään raitiovaunuvarikon nykyistä toimintaa ja rakennuksen historiaa. Osallistujat kiertävät varikon tiloissa, jotka ovat tavallisesti yleisöltä suljettuja. Kierros sopii arkkitehtuurin lisäksi joukkoliikenteestä kiinnostuneille.

Kaupunkiliikenne Oy vastaa muun muassa joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä ja kunnossapidosta.