Uudet verkkosivut ja uusi ilme

Vuoden 2024 Openhouse-toiminta starttasi hankkeella, jossa uudistettiin sekä visuaalinen ilme että verkkosivut kokonaisuudessaan.

Molemmille uudistuksille on noussut viime vuosina todellista tarvetta ja nyt niille löytyi resurssit ja oikea tiimi. Ilmettä ja sivuston rakennetta kehitettiin toimijoiden yhteisissä työpajoissa – yhdistys asetti hankkeen tavoitteeksi rennot, kuluttajalle helposti lähestyttävät verkkosivut, joita tukee tapahtumaa kuvastava ja lempeä ilme.

Visuaalisen ilmeen taikurina toimi graafikko Päivi Helander ja verkkosivujen teknisestä toteutuksesta vastasi Sami Koivu / Stoked.fi. Molemmat heittäytyivät innolla yhteiseen kehittämistyöhön ja heidän asiantuntemuksensa on ollut prosessissa arvokasta. Hanketta koordinoi hallituksessa toimiva maisema-arkkitehti ja tuottaja Sini Parikka.

Arkkitehtuurin ystäväksi tunnustautuva Päivi Helander / paivihelander.fi, kertoo usein rakennusta ulkoapäin katsoessaan kuvittelevansa sen mahdollisia tarinoita ja tunnelmia. “Open House Helsingin tarjoamat kurkistukset ja kohtaamiset avaavat tilat uusille tarinoille ja havainnoille. Tapahtuman uusi logo kuvastaa tätä – talo avautuu kävijöille, tapahtuma täyttää tilan. Koska tapahtuma muuttaa paikkaansa ja myös olomuotoaan joka vuosi, on visuaalisen identiteetin rooli aikaa kestävästi kannatella kohteita ja toimia kehyksenä sisällölle”, Häikiö kertoo työskentelyperiaatteistaan.

Sami Koivu on vastannut Open House Helsingin verkkosivujen kehityksestä ja ylläpidosta vuodesta 2017, jolloin ensimmäinen sivusto julkaistiin. Uudistuksen yhteydessä haluttiin helpottaa niin kävijän orientaatiota sivustolla kuin kierroksille ilmoittautumistakin, kierroksille ilmoittaudutaan jatkossa Tiketin kautta. Kokonaan uusi sivurakenne lomakkeineen on vaatinut tekijöiltään luovuutta.

“Sivusto toimii edelleen WordPressin päällä ja pääsin viimein uudistamaan sisällönhallinnan tekniikan ja sivuston ulkoasun. Gutenberg-lohkoeditori helpottaa sisällönhallintaa ja tämä sisältö on esitetty loppukäyttäjälle selkeästi ja mielenkiintoisesti”, Koivu kuvailee prosessia.

Visuaalinen ilme integroitiin uudelle sivustolle Päivin ja Samin yhteistyönä. “Pidän myös kovasti uudesta visuaalisesta ilmeestä ja sen eri käyttömuodoista sivustolla. Erityiskiitos koko tiimille, on ollut ilo olla osana tätä projektia”, Sami jatkaa.

Visuaalisen ilmeen uudistus nähdään myös tapahtuman sosiaalisessa
mediassa sekä muussa tapahtumaviestinnässä.